Over ons

Het Nieuwe Gilde is een koepel van een aantal unieke Nederlandse bedrijven op het gebied van productie of dienstverlening. Wij brengen de kwalitatief hoogwaardige producten en diensten van deze (bouw)bedrijven onder de aandacht van het publiek.

De bij Het Nieuwe Gilde aangesloten deelnemende bedrijven zijn veelal (familie)bedrijven met een bescheiden schaal, liefde voor het product en zorg voor vakmanschap. Een aanzienlijk deel van het productieproces geschiedt nog handmatig. Hierdoor zijn deze bedrijven buitengewoon flexibel en goed in staat in te spelen op specifieke wensen van hun klanten. Dit leidt in veel gevallen tot zeer oorspronkelijke en innovatieve producten.

Het Nieuwe Gilde presenteert zich niet alleen op deze website, maar in het hele land. Zo neemt Het Nieuwe Gilde deel aan evenementen. Verder reikt Het Nieuwe Gilde regulier prijzen uit en geeft het Nieuwe Gilde acte de présence op diverse (internationale) bijeenkomsten. Met voordrachten, maar ook met de Gildeproducten om een bijeenkomst extra op te luisteren.

Maak daarom op deze site alvast kennis met het Gilde en zijn deelnemers. Een groot aantal deelnemers van Het Nieuwe Gilde biedt ten slotte ook de mogelijkheid om rondgeleid te worden.

Missie

Het Nieuwe Gilde stelt zich ten doel de rijkdom aan ambacht en vakmanschap die deel uitmaakt van de Nederlandse cultuur te versterken door deze beter onder de aandacht van consumenten te brengen. Deze doelstelling sluit goed aan bij de toenemende behoefte van bewuste consumenten aan bijzondere, kwalitatief hoogwaardige producten met een authentiek verhaal.

Door gezamenlijk naar buiten te treden worden begrippen als kwaliteit en smaak effectiever onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Het Nieuwe Gilde zorgt daartoe onder meer voor regelmatige publiciteit voor de aangesloten bedrijven en hun producten in de diverse media, voor organisatie van relevante seminars en voor het stimuleren van publieksbezoeken aan de bedrijven.